Onze verhalen

Op basisschool De Clipper nemen we je graag mee in ons verhaal. Ontdek de unieke kenmerken van onze school en maak persoonlijk kennis met onze enthousiaste medewerkers.

In gesprek met gymleerkracht én ouder Virgill

“Als ouder heb ik het gevoel dat ik altijd naar binnen kan stappen”

Gepassioneerde leerkracht en trotse ouder Virgill ziet hij hoe zijn eigen kinderen zich op de school kunnen ontwikkelen. Lees in het interview meer over zijn ervaringen en de positieve invloed van montessorionderwijs op De Clipper.

In gesprek met leerkracht groep 1-2 Femke

“Op De Clipper mag een kind in zijn eigen tempo groeien”

Leerkracht Femke waardeert het montessorionderwijs op De Clipper enorm. Ze vertelt dat de kinderen de vrijheid hebben om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen en dat ze hun eigen leerproces sturen. Femke deelt ook haar dromen en ambities, waaronder het vergroten van de natuurlijke elementen in het klaslokaal en het stimuleren van buitenactiviteiten. Lees meer over Femke haar visie en ervaringen op De Clipper in het interview.

In gesprek met directeur Esme

”Wij streven naar de best mogelijke omgeving voor een kind”

Ontmoet directeur Esme van Leeuwaarden, die sinds 2018 haar plek heeft gevonden op De Clipper. Ze is dol op de Rotterdamse sfeer en heeft haar hart verloren aan het montessorionderwijs. Esme benadrukt de rust en de kernwaarden van de school, waar kinderen in hun eigen tempo groeien en hun ontwikkeling zelf sturen. Ze legt de nadruk op de brede ontwikkeling en het kosmisch onderwijs op De Clipper, waar kinderen leren verbanden te leggen en zich sociaal en persoonlijk ontwikkelen. Benieuwd naar Esme haar hele verhaal? Lees het interview.