Nieuws uit groep 1/2

De komende tijd werken we in de klas  aan het thema zomer. Binnen dit thema bespreken we de eigenschappen van de zomer, de postbode, het water, de vissen, schelpen en waterplanten en dieren. 

Wij zijn in de klas met elkaar in gesprek gegaan over een jaar, de seizoenen en de maanden. 
We zijn begonnen met de maanden van het jaar. Welke maanden zijn er? En wat gebeurt er als december voorbij is? Deze vragen vonden de kinderen erg lastig. Want het is eigenlijk wel gek dat er na december niks op de tijdlijn staat. 
We hebben met elkaar de tijdlijn van de muur gehaald en op de grond in een cirkel gelegd. Op die manier konden wij met elkaar om het jaar heen lopen. En ook meerdere jaren lopen door meerdere rondjes te lopen. 

Na het gesprek over de jaren zijn we in gesprek gegaan over de seizoenen. De kinderen kunnen al veel vertellen over de herfst, winter en lente. 
Na het gesprek hebben we een seizoenscirkel neergelegd. Met de seizoenscirkel kunnen de kinderen precies zien wanneer een seizoen begint en eindigt. 
Een van de kinderen weet heel goed te vertellen dat een seizoenscirkel ook wel een cyclus wordt genoemd. Want het begint steeds opnieuw, net als bij de kikkers en vlinders. 

U