Zoem zoem

Deze week zijn we in de onderbouw begonnen met het thema bijen en de imker. Dit onderwerp vinden de meeste kinderen erg leuk maar soms ook een beetje spannend. Kleine beestjes roept bij sommige kinderen spanning op maar vooral zijn kinderen vaak vang voor beestjes die kunnen steken.

Proeven

In sommige groepen hebben de kinderen honing geproefd. Waar komt het vandaan en hoe komt het in het potje?
We hebben boeken aangeboden en filmpjes bekeken over de bijen.

Imker

We hebben een echt imkerpak bekeken en gepraat over wat de imker doet. We hebben ons afgevraagd waarom de imker een pak draagt en waar eigenlijk de rook voor nodig is.
De kinderen zijn vervolgens druk om allerlei werk te maken en te bedenken over de bijen. Zo wordt er geknutseld en geschilderd.

Misschien heeft u thuis voorwerpen of boekjes die met bijen te maken hebben. misschien mag uw kind dit meenemen naar school om de betrokkenheid te vergroten.

Ook bloemen zijn welkom. We praten komende en de week daarna week ook over b.v. de zonnebloem. We leren waarom bloemen belangrijk zijn voor bijen en andersom.

Gymles

We hebben deze week weer gymles van meester Virgill gehad. Deze week gingen we stoeien. Waar moet je dan op letten? De kinderen hebben ook geleerd wanneer je je kracht kan gebruiken maar ook wanneer je moet stoppen. Oefeningen die we hebben gedaan als, de bal van iemand afpakken die hij met zijn lichaam beschermd en hoe kun je elkaar omrollen. De kinderen hadden er veel plezier in.

Warm

De laatste twee dagen van de week was het warm. De kinderen mogen altijd extra drinken. Dat is nodig om ook een beetje fit te blijven. We merken dat de kinderen hier en daar wat vermoeid zijn. Je ziet dat aan veel kleine ongelukjes (vallen, stoten botsen) maar ook veel materiaal valt uit de handen. Het is een beetje de tijd van het jaar. …..Volgende week is de voorspelling al weer koeler. Dan kunnen de kinderen weer lekker bijslapen.


Oud nieuws

24 maart 2023 Nieuwsbrief maart 2023
23 maart 2023 Nieuws uit de groepen
3 maart 2023 Nieuwsbrief februari 2023
21 februari 2023 Open dag
27 januari 2023 Wist u dat