Week van de lentekriebels

Het was een korte week i.v.m. de tweede pinksterdag. Deze week hebben we met de kinderen gewerkt en gesproken over: Wie woont er bij je thuis. Daarbij hebben we gesproken over de verschillende gezinssamenstellingen. Sommige kinderen zijn met papa of mama samen, sommigen hebben broertjes of zusjes sommige kinderen wonen in twee huizen. We hebben daarover gesproken en dat riep soms emotie op. Gelukkig mag je ook daarover praten op school. We hebbeno.a. getekend over wie er bij ons thuis wonen.

Vriendschap

We hebben ook gesproken over vriendschap, wat dat betekent en wat je daarvoor kunt doen. Hoe vertel je iemand dat je graag vriendje zou willen zijn en wat doe je als je vriendjes bent. In sommige groepen hebben kinderen een lieve kaart voor elkaar gemaakt. In een andere groep mocht je samen met een vriendje op de foto.

Ik vind je lief

Het laatste onderwerp ging over elkaar lief vinden. Hoe zie je dat aan elkaar. Hoe kun je dat aan elkaar laten zien. We hebben harten geplakt voor iemand die je lief vindt en geleerd hoe je met elkaar om kan gaan. Ook hebben we knuffelen besproken. Wil je wel of niet knuffelen en wanneer? Bijvoorbeeld als je getroost wilt worden of als je verdrietig bent of juist heel blij.

Schoolfotograaf

En verder was er natuurlijk de schoolfotograaf. Het is allemaal gelukt. Alle kinderen die op school waren staan op de foto, al dan niet met broer of zus.
Over een tijdje krijgt u het resultaat te zien. Even geduld nog…….De informatie hierover is op 2 juni naar u verstuurd.

Nieuwe thema

Volgende week starten we met het laatste thema van dit jaar. Het thema is een combinatie van de zonnebloem, de bijen en de imker. Volgende week hierover meer.


Oud nieuws

27 januari 2023 Wist u dat
23 december 2022 Het team van de Clipper wenst u:
9 december 2022 Sinterklaasfeest
20 oktober 2022 Herfstvakantie
20 oktober 2022 Nieuwsbrief oktober 2022