Schoolreisje onderbouw

Na een tijd van even geen weekverslagje wil ik u deze toch niet onthouden.  
De week van het schoolreis! Op 31 mei was het, na twee jaren wachten door Corona, eindelijk tijd om weer eens met de kleuters op schoolreis te gaan.  
We hadden een bestemming uitgezocht die ook iets leerzaams brengt en gevonden in de Speeldernis, een fijne natuurspeeltuin. 

Voorpret


Op maandag was er natuurlijk de voorpret. Het grote uitkijken naar een dagje samen uit. Veel kinderen vonden dat ook wel spannend. Samen hebben we een aantal regels en afspraken doorgenomen want met honderd kinderen een uitje maken vraagt enige voorbereiding.  
Gelukkig waren veel ouders bereid om een handje toe te steken. Nogmaals, dank daarvoor. Zonder de inzet van enthousiaste ouders die bereid zijn mee te helpen er voor de kinderen een onvergetelijke dag van te maken gaat het niet.

Vertrek

Dinsdagochtend was het zover. Op sommige koppies van kinderen was de spanning af te lezen maar om even over half negen gingen we dan eindelijk naar de bus.  
Die liet even op zich wachten want er werd ergens verderop aan de straat een glasbak geleegd waardoor de bus er niet langs kon.  
Het instappen verliep daarentegen vlot en de bus was de straat nog niet uit of de eerste broodtrommeltjes gingen al open. 😊 

De Speeldernis

Na een kwartiertje kwamen we op bestemming en mochten de kinderen eindelijk spelen. We hadden gehoopt op iets warmer weer maar waren eigenlijk al blij dat het niet regende.  
De Speeldernis is een natuurlijke plek, overal zijn kleine paadjes, zand bosjes en bomen. En water, veel stroompjes water. Het was dan ook maar even of de eersten sprongen met de laarzen in het water. Het duurde echter niet lang of het water ging over de laarzen en ook broeken bleven niet droog. Maar….wat een plezier. Een speeltuin waarin kinderen naar hartelust kunnen spelen met zand en water. Gelukkig hadden we emmer, en scheppen meegenomen en werd er al snel naar goud gezocht.

PickNick

In de loop van de ochtend hebben de moeders een gezellig plekje met de kinderen gemaakt om even iets te eten, fruit of wat te snoepen. Zo ook tussen de middag. Gezellig samen aan de picknick tafels een broodje eten.  
Ook hebben de kinderen onder begeleiding gespeeld in het grote deel van de Speeldernis. Ook hier viel veel te ontdekken. Watervalletjes, doorsluipweggetjes, takken slepen, hutje bouwen en slingeren aan het touw dat ooit van Bokito (blijdorp) was geweest.  

Naar huis

Tegen half 2 was het tijd voor droge kleren en een ijsje. Daarna hebben sommige moeders een verhaaltje voorgelezen op het grasveld in de zon! 
Kort daarna vielen er een paar druppels maar konden we schuilen onder de grote brug op het Mevlanaplein. We hadden rekening gehouden met een korte tijd wachten dus hebben we daar heerlijk met stoepkrijt de tegels versierd.  
We moesten wachten….op de bus. Omdat reizen met de 010- bus relatief goedkoop is hadden we hiervoor gekozen. Maar dat betekent ook dat als de rit voor je uitloopt, de bus dus wat later komt. Gelukkig viel het allemaal wel mee maar kwamen we helaas ook nog in een stukje file terecht.

Tot slot

Je kunt helaas niet alles plannen, dus bedankt ouders dat jullie (al dan niet) geduldig op onze terugkeer bij school hebben gewacht.  
Het was een mooie dag. De kinderen waren erg moe van het spelen en de begeleiders ook.  
We hebben genoten. Een dag op pad met bijna 100 kleuters is een avontuur, gelukkig is alles goed gegaan. We kijken nu al uit naar het volgende schoolreisje!


Oud nieuws

24 maart 2023 Nieuwsbrief maart 2023
23 maart 2023 Nieuws uit de groepen
3 maart 2023 Nieuwsbrief februari 2023
21 februari 2023 Open dag
27 januari 2023 Wist u dat