-
Programma 'EarlyBird'
Brede School Kop van Zuid
lichamelijke opvoeding
Ouders en De Clipper
Regelmatig contact tussen ouders en de school is heel belangrijk voor het kind. Er zijn op de Clipper verschillende manieren om als ouder betrokken en / of actief te zijn.
Ouderbetrokkenheid
Gelukkig zijn er veel ouders op vele manieren actief op De Clipper. Wij willen en kunnen eenvoudig niet zonder. Niet alleen de Medezeggenschapsraad (MR) speelt een belangrijke rol, maar ook andere ouders zijn actief bij veel activiteiten onder en buiten schooltijd.
Bijvoorbeeld hulp: bij de organisatie van feesten; bij het bibliotheekbezoek, bij sponsoring van activiteiten, bij begeleiden en/of organiseren van uitstapjes, bij sportactiviteiten onder en buiten schooltijd, bij het leren lezen, bij het repareren en schoonmaken van materiaal, bij schoolwerkgroepen en, in de schooltuin.
Wilt u meehelpen? U kunt zich altijd opgeven bij de leerkracht of via deMedezeggenschapsraad (MR).
Nieuwsbrief
Tweemaal per maand is er een nieuwsbrief. Hierin wordt allerlei (belangrijke) informatie bestemd voor ouders doorgegeven. Informatie / mededelingen op losse briefjes tracht de school zoveel als mogelijk te beperken.
Losse informatie / mededelingen
Informatie die niet in de nieuwsbrief vermeld kan worden, wordt op een losse brief aan de kinderen meegegeven.
Internet
De informatie die via de nieuwsbrief aan ouders wordt gecommuniceerd is uiteraard ook op internet beschikbaar. Ook de meest recente kalender staat op de website van De Clipper. Daarnaast is hier ook regelmatig nieuw fotomateriaal en eigen werk van de leerlingen te vinden.
Ouderavonden
Voor alle ouders is er aan het begin van het schooljaar een informatieavond. Op deze avond kunnen ouders kennis maken met de (nieuwe) leerkracht van hun kind en is er uitleg over allerlei zaken. Ouders van kinderen in de onderbouw worden in totaal vier keer voor een gesprek uitgenodigd. Drie keer per jaar is er voor de kinderen vanaf groep 3 een verslagavond.
Kijken in de klas
Voor ouders bestaat de mogelijkheid om eens een deel van de ochtend of middag te kijken in de klas van hun kind. Het spreekt vanzelf, dat u van tevoren eerst een afspraak maakt met de leerkracht.
Persoonlijke gesprekken
De leerkracht van uw kind is altijd bereid om met u te praten. Deze gesprekken vinden na schooltijd plaats.
Vertrouwenspersoon
Op school is een vertrouwenspersoon aanwezig.
Dit is juffrouw Tamara Heijink.
Mocht zij onverhoopt geen mogelijkheid zien u te woord te staan, kunt u haar ook bereiken op het volgende
email adres.
Ouderconsulent
De assistent ouderbetrokkenheid werkt op school als contactpersoon tussen school en ouders. Zij is bijna elke dag op school aanwezig en u kunt haar aan- spreken over alle zaken betreffende school en thuis.
Koffieochtenden
Elke woensdagochtend vanaf 8.30 uur is er ruimte om even te blijven voor een gesprek en koffie of thee.
Themaochtenden en thema-avonden
Regelmatig worden er informatieve bijeenkomsten georganiseerd met algemene kind-, school- en oudergerichte onderwerpen.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij u in de buurt is dé plek waar ouders/verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Er werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, gezinscoaches, pedagogen en andere deskundigen.
Op school
In groep 2 krijgen alle kinderen een gezondheidsonderzoek op school of op de CJG-locatie. De groei, ogen en oren worden gecontroleerd. Met de jeugdverpleegkundige of -arts bespreekt u de ontwikkeling en de gezondheid van uw kind. In groep 7 krijgen kinderen een groepsvoorlichting in de klas, over een actueel onderwerp over gezondheid en opgroeien. Daarnaast neemt de jeugdverpleegkundige of -arts deel aan de overleggen van het Zorg- en Adviesteam (ZAT) op school, waar zij de ontwikkeling bespreekt van de kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.
In het jaar dat kinderen 9 jaar worden, krijgen zij een herhaling van de vaccinaties DTP en BMR. Bovendien krijgen meisjes in het jaar dat ze 13 jaar worden een oproep van het CJG om zich te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Deze HPV-vaccinatie wordt drie keer gegeven. De inentingen zijn gratis en niet verplicht.
Contact
De jeugdverpleegkundige is regelmatig aanwezig op school. Bij vragen over de ontwikkeling of opvoeding van uw kind, kunt u bij haar terecht. De jeugdverpleegkundige van de school is Sabrina Renardus. Zij is te bereiken via CJG Feijenoord, Maashaven O.Z. 218, telefoon 010 44 44 606. Kijk voor meer informatie op www.cjgrijnmond.nl of bel met de Opvoedlijn 010 – 20 10 110.
Klachtenregeling
Net als overal kunnen zich ook op de school zaken voordoen waarover iemand een klacht wil indienen. Een goede afhandeling van klachten is in het belang van de klager, maar ook in het belang van de school. Klachten hebben immers ook een signaalfunctie en kunnen er toe leiden dat de kwaliteit van het onderwijs en de gang van zaken op school verbeteren.
Hieronder staat weergegeven welke mogelijkheden er zijn om klachten in te dienen. Dit varieert van het bespreken van de klacht met degene op wie de klacht betrekking heeft tot het indienen van een formele klacht bij de landelijke klachtencommissie.
De precieze regelgeving is opgenomen in de Klachtenregeling openbaar onderwijs Rotterdam 2008 die op elke school aanwezig is.
Een klacht wordt in eerste instantie op het niveau van de school ingediend. Hierbij zijn er afhankelijk van de situatie in het algemeen de volgende mogelijkheden:
Voorleggen aan degene op wie de klacht betrekking heeft of aan diens direct leidinggevende (bijvoorbeeld locatiedirecteur, coördinator)
Contactgegevens op locatieniveau
Voorleggen aan de schoolleiding (dit kan ook nadat het bovenstaande niet tot een oplossing heeft geleid).
Contactgegevens op schoolniveau
Vertrouwelijk bespreken met de schoolcontactpersoon (ook voor advies over de vraag wel of geen klacht in te dienen).
Contactgegevens schoolcontactperso(o)n(en)
Als dit alles niet tot een oplossing leidt kan men de klacht schriftelijke aan het bevoegd gezag voorleggen. Het aanspreekpunt namens het bevoegd gezag bij klachten is de bestuurssecretaris. Het bevoegd gezag zal proberen te bemiddelen.
adres: Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam
t.a.v Gerard Drukker
Postbus 23058
3001 KB ROTTERDAM
T: 010 – 2821725 F: 010 – 2821800
E: g.drukker@stichtingboor.nl
Hiernaast bestaan nog de volgende mogelijkheden:
Vertrouwelijk bespreken met een externe vertrouwenspersoon (ook voor advies over de vraag wel of geen klacht in te dienen).
Contactgegevens externe vertrouwenspersonen
zijn te krijgen bij de schoolleiding of bij de
schoolcontactpersoon