nieuws uit de onderbouw week 50

Hierbij het weekverslag van de laatste “normale” werkweek uit de onderbouw. De week waarin ons het bericht bereikte dat we een week eerder dicht zouden gaan. We hebben gezien dat sommige kinderen dat een beetje over zich heen laten komen maar ook zijn er kinderen die reageren met heftige emotie.  
Tijdens het aftellen op de kalender werd zichtbaar dat we dan tijdens het kerstfeest niet op school zouden zijn. Gelukkig konden we de kinderen geruststellen en hebben we het kerstontbijt naar maandag verplaatst. 

 

Rijmen

We oefenen het schrijven van de cijfers. Sommige kinderen vinden van 1 tot 10 al een hele pittige opdracht. Veel kinderen draaien de cijfers nog om maar dat is op deze leeftijd nog heel normaal. Er zijn ook kinderen die schrijven al cijfers boven de tien.  
We oefenen dat soms met het getallenrek. Hoe we dat doen kunt u bekijken op een lesje van juf Lizzy. (youtube) 
https://www.youtube.com/watch?v=DdvzdF2gHT0 

Verder hebben we deze week natuurlijk veel geknutseld. We oefenen knippen en netjes plakken. Ook hebben we een mooie placemat voor het ontbijt gekleurd. Er zijn echt prachtige werkstukken gemaakt! We vinden de glitter vast nog in maart in de vloerbedekking ? 

Prentenboeken en verhalen

Deze week veel prentenboeken en verhalen. Wist u dat er op youtube ook veel leuke kerstvertellingen staan? 

We zijn ook deze week weer aan het woorden tellen. Tijdens een prentenboekvertelling of verhaal leren we de kinderen dat een zin uit woorden bestaat. Samen tellen we de woorden in de zin. Soms gaat dat auditief, dus op gehoor, maar soms laten we dat ook in het boek zien en wijzen we de woorden aan. Zo leren de kinderen steeds meer over geschreven tekst en prikkelen we hun nieuwsgierigheid naar het leren lezen.  
Veel kinderen hebben deze week veel mooie werkjes gemaakt van constructiemateriaal. Voorbeelden hiervan zijn lego, duplo en clics.  

Ordenen

Zoals iedere week zijn we bezig met ordenen. Vaak zetten we daarvoor het zintuiglijk materiaal van Montessori in. Het kind ontwikkelt er zijn/ haar zintuigen mee waardoor het beter leert waarnemen en ook de waarnemingen leert ordenen. (lang en kort, breed en smal, hoog en laag enz.) Deze ordening van waarnemingen noemt dr. Maria Montessori de opvoeding van de intelligentie.  

Verder hebben we erg veel gezongen want we hebben geoefend voor de samenzang op vrijdag. We hebben er erg van genoten. 

Naar het kerstontbijt

Voor nu rest ons nog 1 ochtend samen voordat de kerstvakantie begint.  
We hopen op een heel gezellige afsluiting met de kinderen.  
Maandag dus het kerstontbijt. Wat zullen we genieten samen!


Oud nieuws

27 januari 2023 Wist u dat
23 december 2022 Het team van de Clipper wenst u:
9 december 2022 Sinterklaasfeest
20 oktober 2022 Herfstvakantie
20 oktober 2022 Nieuwsbrief oktober 2022